42 Day – var der nogen der fandt meningen med livet idag?


 

llustrationen stammer fra 42-pool´en på flickr


Indtil i formiddags omkring klokken 10.10, var jeg nok ikke tilstrækkeligt opmærksom på, at meningen med livet er 42. Den digitale kultur er fantastisk, for man lærer hele tiden nyt, eller bliver mindet om ting, man havde glemt.

42 er dét tal, som computeren Deep Thought i science-fiction romanen “The Hitchhikers Guide to the Galaxy af Douglas Adams kommer frem til – efter at have regnet i 7 1/2 mio. år. 42 er “Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe and Everything”. Og dagen idag, 101010, er den binære version af 42.  Så meningen med livet, universet og alting, bør vel manifestere sig på ét eller andet tidspunkt i løbet af dagen.

Jeg er ikke selv stiv i binære tal, så i dette spørgsmål stoler jeg blindt på, hvad jeg hører på nettet, og hvad der står på den website, der tilhører ZZ9 Plural Z Alpha – en fanklub for Adams´ bog.

Sci-fi fans har organiseret en 42-day, som har samlet enthusiaster i bl.a. London, Los Angeles, Paris og Warsawa, hvis man skal dømme efter de lokale Twitter-tags.  Dagens “hovedtag” er #42 og websiten  Fourtytwoday.com´s nørdede udseende dækker over masser af gode ideer til, hvad de sci-fi glade kan gøre for at “fejre” dagen: Tage billeder af tallet 42 og poste i den fælles flickr-pool, bage kager, hvor tallet 42 er gennemgående i udmålingen af ingredienser, etc. Siten rummer også oplysninger om lokale 42-arrangementer: I London afholdtes et event, med filmforevisning klokken 10 – og opfordring til bagefter at tage bus 42 til en pub med videre program.

42 Day er et godt eksempel på, hvordan nye medier både kan skabe nye aktivitetsformer og understøtte gamle. Mange, der aldrig har interesseret sig for sci-fi eller kender den konkrete bog, får pludselig et input. Og de dedikerede fans kan knytte nye kontakter, som måske rækker ud over de fora, blogs etc., hvor de plejer at være. Denne form for “transmedial fankultur” må da være et emne for cyberetnologerne.

PS: Jeg har endnu ikke hørt om, at meningen med livet, universet og alting skulle være blevet afsløret i løbet af dagen. Hvis nogen véd bedre, er de velkomne til at poste deres viden – eller evt. dele “The Ultimate Question” –  som kommentar :-)

Tags og links:
Fourtytwoday.com
#DouglasAdamsDay
#101010
#42day

Hitchhikers Guide to The Galaxy på Literapedia
Hitchhikers Guide to The Galaxy (filmen) på Scope.dk