En hjemmebygget, virtuel og mekanisk arkivar


Jeg har bygget en arkivar. Det er noget som jeg længe har haft lyst til at eksperimentere med, og efter at Historiens Hus i SL er flyttet ned til en meget central beliggenhed på Torvet i Wonderful Denmark er der gjort alvor af det.

Grundmodulet til arkivaren er købt, og egentlig beregnet til at fungere som en slags butiksassistent. Inden i base-prim´en ligger forskellige notecards, bl.a. ét der gøre det muligt for den besøgende at “betjene” figuren ved hjælp af en menu. Hår, krop m.m. er derimod hjemmelavet ved brug af forskellige sculptede kropsdele.

Ved et klik på figuren vises menuen på skærmen, og den besøgende kan vælge at få forskellige korte tekster. I øjeblikket indeholder menuen genealogiske emner, men det kunne i princippet også være alle mulige andre emner.

Arkivaren kan “svare” ud fra menuens emner, men det er også muligt at få hende til at sende en e-mail til en bestemt adresse, i dette tilfælde min. I princippet kunne der også indlægges lyd, sådan at svaret blev givet gennem fx en mp3-fil. Men nu “svarer” hun i den almindelige chat, som alle i SL anvender, hvis der ikke bruges voicechat eller direkte beskedder. Arkivaren hilser desuden de gæster som kommer forbi, og hun kan “genkende” avatarer, som har været forbi for nyligt.

I øjeblikket hedder hun Anne Hansen, men måske burde hun opkaldes efter en RL-arkivar?

Link:
Besøg den mekaniske arkivar i Historiens Hus (Hvis du ikke har en avatar, bliver du bedt om at oprette én. Det er gratis, og du kommer derefter direkte til Historiens Hus).

2 Kommentarer

  1. Så morsomt Charlotte! Jeg har besökt Anna, men hun var på “coffe-break” haha! Gjör et nytt forsök litt senere!

Der er lukket for kommentarer.