Titanics forlis skal twitenactes


Natten mellem den 14 og 15 april 1912 fandt én af verdens mest kendte skibskatastrofer sted. Det ellers “usynkelige” kæmpeskib fra White Star Line, “Titanic”, stødte på et isbjerg og gik ned i det natsorte Atlanterhav. Utallige myter, film m.m. har formidlet katastrofen, der også kostede flere danskere livet.

I Danmark blev Titanic markedsført som udvandrerskib, og en samtidig brochure nævner – formentlig af samme grund – kun mulighederne for at rejse på 2. og 3. klasse. Og der lægges vægt på den gode mad og de bekvemmeligheder, den rejsende kunne glæde sig til “at i disse Skibe bliver Tiden mellem det gamle Liv og det nye tilbragt under de lykkeligst mulige Vilkaar”.

I 1912 er det 100 år siden, at katastrofen fandt sted, og det er tanken at Twhistory vil forsøge at markere dette med et Twitenactment af hændelsen. Der har allerede været en form for “generalprøve”. Twhistory skabte samme med en gruppe undervisere en mini-twitenactment ud fra forskellige online kilder sat sammen i en form for storyboard ved hjælp af Google spreadsheet. I 100 tweets fortalte deltagerne, med brug af forskellige Twitterkonti knyttet til nøglepersoner, hændelsesforløbet fra skibet ramte isbjerget til det sank flere timer senere. Eksperimentet gik så godt, at der nu er planer om at realtidsformidle historien i forbindelse med 100 års dagen for katastrofen.

Imens venter vi stadig på den første større danske/nordiske twitenactment (- hvorfor ikke gøre forberede sig til et landsdækkende event omkring1864?)

Links:
Titanic på dansk Wikipedia
Encyclopedia Titanica
Carla Christine Nielsine Andersen-Jensen, dansk Titanic-overlevende
(dansk Wikipedia)
Twhistory