Something really important – og en social tegneseriesite


Det er ikke godt når man har glemt noget vigtigt, som arkivaren i den lille animation. Heldigvis går der en prås op for hende!

Tegnefilmen er lavet med goanimate.com, et værktøj, der er enkelt og nemt at bruge til produktion af korte tegnefilm. Platformen indeholder en række forskellige standardfigurer, baggrunde m.m. og en endnu længere række muligheder og features, som kan erhverves på mikrobetalingsbasis. Fx er download af råfilen i HD, så man kan lægge den på YouTube en af tilkøbsfaciliteterne (pris ca. 1 dollar for en downloadadgang, der er aktiv i 30 dage)

Små tegnefilm kan være udmærkede til at illustrere konkrete pointer og sammenhænge, der kan understøttes af blot en enkel visualisering. På arkivområdet kunne det fx være små vejledningsfilm af den type, som National Archives har produceret (fx “The life of a document“). Tegnefilmen kan være nemmere at producere end almindelig video, og har selvfølgelig også et andet æstetisk udtryk.

Figurerne kan enten tale med tekst i talebobler, eller levere en dialog ud fra tekst, som omsættes til tale. På goanimate får brugeren mulighed for en lang række faciliteter til customizing, herunder muligheden for at uploade egne lydfiler…. hvilket måske nok vil forbedre tegnefilmenes dialog en hel del :-)