Something really important – og en social tegneseriesite


Det er ikke godt når man har glemt noget vigtigt, som arkivaren i den lille animation. Heldigvis går der en prås op for hende!

Tegnefilmen er lavet med goanimate.com, et værktøj, der er enkelt og nemt at bruge til produktion af korte tegnefilm. Platformen indeholder en række forskellige standardfigurer, baggrunde m.m. og en endnu længere række muligheder og features, som kan erhverves på mikrobetalingsbasis. Fx er download af råfilen i HD, så man kan lægge den på YouTube en af tilkøbsfaciliteterne (pris ca. 1 dollar for en downloadadgang, der er aktiv i 30 dage)

Små tegnefilm kan være udmærkede til at illustrere konkrete pointer og sammenhænge, der kan understøttes af blot en enkel visualisering. På arkivområdet kunne det fx være små vejledningsfilm af den type, som National Archives har produceret (fx “The life of a document“). Tegnefilmen kan være nemmere at producere end almindelig video, og har selvfølgelig også et andet æstetisk udtryk.

Figurerne kan enten tale med tekst i talebobler, eller levere en dialog ud fra tekst, som omsættes til tale. På goanimate får brugeren mulighed for en lang række faciliteter til customizing, herunder muligheden for at uploade egne lydfiler…. hvilket måske nok vil forbedre tegnefilmenes dialog en hel del :-)

3 Kommentarer

  1. Sød lille tegnefilm. Animationer kan noget helt særligt som video ikke kan. De er mere humoristiske og ligetil. I mange henseender tror jeg de går mere rent ind. Måske en måde at snige lidt læring ind? Og, så er det bare skønt med alle de gratis programmer, som gør det nemt og økonomisk muligt at producere. Tak for tippet!

  2. Hahahaha! Jeg elsker at de danser af glæde med jullerup-færgeby-hænder. Superfin animation.

  3. Hej begge – og tak for kommentarerne!

    Enig! Jeg tror også, at tegnefilm kan noget, som andre medier ikke kan. Bl.a. National Archives i Storbritannien synes jeg har lavet nogen gode forsøg med denne formidlingsform.

    Lyden på tjenesten er måske lidt vel “maskinel”, men næste forsøg kunne jo gå på at prøve med egen lyd, måske også prøve med customizede figurer…. South Park beware, here I come ;-)

Der er lukket for kommentarer.