RockMelt – den sociale browser


Dette indlæg er skrevet mens jeg befandt mig i RockMelt. En ny browser, der bygger på samme kerne som Chrome. Brugere af denne vil genkende meget af skinnet samt hurtigheden.

Men RockMelt kan noget, som andre browsere ikke kan. Den kan integere sociale tjenester. Ikke via plugins på samme måde, som fx gode, gamle Firefox, men som en “realtids-dynamisk” del af den samlede grænseflade. Brugeren behøver m.a.o. ikke at gå andre steder hen for at twitte, facebooke, tjekke feeds eller holde øje med, om venner og kontakter er online for chat. Allerede når man signer op for at prøve, slås tonen an – der skal logges ind via Facebebook-kontoen. Personligt kunne jeg også godt tænke mig, at der var adgang via tjenester efter eget valg: eksempelvis googlekontoen – eller via OpenId?

Vel etableret i RockMelt foreslår browseren selv feeds. Hos mig fx Brian Solis´blog og Kommunikationsforum. Jeg har nemlig importeret bogmærker og historik fra min Chrome. RockMelt bruger historikken til at skabe forslag udfra viden om de sites, jeg senest har brugt og dem, jeg bruger mest.  Så jeg kan meget hurtigt også få feed´et fra Martins Museumsblog eller den gode svenske Museum Nu. Når der er nye poster fra mine yndlingsblogs, eller Twitterupdates, vises det i en lille rude i nederste højre side. Funktionaliteten er præcis som notifikationer fra en RSS-reader eller mail i visse versioner af  IE.

I venstre side af browseren har jeg en række af mine Facebook-venner, og kan let chatte dem eller se deres seneste aktiviteter. Socialt og enkelt.

I RockMelt kan jeg desuden nemt dele en website på Twitter eller FB – uden  at jeg behøver at logge ind finde TweetDeck´et frem. Det kræver kun et klik på deleknappen.  Her kunne integration med en social delingstjeneste være på ønskesedlen. Det ville fx være brugbart at have adgang til at dele i alle de tjenester, man finder på AddThis. Eller at kunne tilgå lokationer i Second Life og Open Sim?  Fx blot en slags kvik-adgang med begrænsede faciliteter, sådan det var muligt at foretage et hurtigt besøg, uden at skulle downloade hele programmet. Og hvad med mulighed for filterering fx på # som det kendes fra TweetDeck? Der er mange perspektiver i “den sociale browser”!

Et netværksmenneske har brug for at kunne dele, kommunikere og tage hele sin digitale omgangskreds med sig. Det er unægteligt smartere at samle flere tjenester i samme brugergrænseflade, end at skulle logge ind og være online på flere forskellige platforme samtidigt. Så hvis det ikke lige bliver RockMelt, ville mit gæt være, at der kommer et andet og lignende produkt. Snart.

Med tanke på prognosen om, at den mobile adgang til nettet vil overstige den stationære i 2015 er det oplagte spørgsmål, om RockMelt ikke også skal være en app? Eller en helt ny slags mobilbrowser?

Links:
Introvideo om RockMelt
www.rockmelt.com