Google Earth 6


Google Earth – nu med træer og Street View. Med Earth-brugerens lille gule ven – Pegman – kan man nu hurtigt skifte fra det kendte earth til Street View. Visse steder er der også embedded hele panoramavisninger, der vises som store kugler. En sådan kugle står fx i Det Kongelige Biblioteks have. (Prøv at søge efter “Rigsarkivet”, så er den nem at finde)

Træer har været et andet udviklingsområde. Hidtil har træer i Earth mest af alt lignet nogle underlige fladtrykte ting, men i den 6´erne er de – nogle steder – kommet op at stå og giver en langt bedre brugeroplevelse. Faktisk minder træerne her ved Rosenborg en hel del om de 1 prim træer, som man bruger i Second Life.

En forbedring ligger også i visningen af historiske billeder. Når man er zoomet helt ind, er det muligt at se, om der er historiske fotos tilstede, og “browse” i dem med en imageslider. Billederne fra København går desværre kun tilbage til 2000, men at “scrolle” mellem 2000 og 2006 kan jo også være informativt. Der en god beskrivelse af de nye muligheder på lat-long blog “History in the Unmaking”.

Jeg synes ikke tidligere at jeg har set David Rumseys historiske kort som en feature, men de er der i hvertfald nu. Gad vide, om vi ikke også snart får et lag med alle UNESCO´s World Heritage Sites?