Kommunikation ejes af alle i organisationen!


At bruge åbent API og gøre flere til kommunikatører er Lars Lundqvists enkle, men klare og tydelige budskab i denne lille video fra den nylige svenske konference om sociale medier i den offentlige sektor.

Personligt er jeg meget enig. Med et paradigmeskift fra traditionel “formidling” henimod dialog er den helt store opgave ikke kun at digitalisere kulturarven. Det er også at “digitalisere” kulturarvsinstitutionernes medarbejdere, så flere kan komme ud og blive aktive samtalepartnere med brugere og borgere, dér hvor de er og med de redskaber de benytter.

Det betyder, som Lars siger i videoen, også en ny rolle for kommunikationsmedarbejerne. I stedet for at være dem der (prøver) at styre information og kommunikation, vil de i højere grad blive coaches, der fx er på udkig efter og afprøver nye former og platforme samt hjælper kollegaer på vej til dialogen.

Et godt bud fra en af de fremmeste svenske “trendspanare” i kulturarvssektoren.