Google går på museum – googleartproject


Google er gået på kunstmuseum i det nye projekt googleartproject. I en visning, der minder om StreetView kan brugeren “gå rundt” på en række af verdens store kunstmuseer: MOMA, National Gallery,Versailles, Rijksmuseum og flere andre.

De deltagende museer har udpeget de gallerier og områder, de kunnetænke sig indgik, og herefter er rummene blevet fotograferet med den særlige streetview-teknologi. De højopløste billeder af de forskellige værker kan zoomes så langt ind, at næsten ethvert penselstrøg eller lille revne er synlig. Ved klik på det lille “i” i øverste højre hjørne får brugeren adgang til lidt mere information om værket, kunstneren, kunsthistorien samt ikke mindst: en række Youtube-videoer med relation til det pågældende værk.

Ophavsretten til billederne ligger stadig hos de deltagende museer, og netop her har projektet haft et issue: en del af billederne er sløret, da det ikke har været muligt at vise dem af ophavsretsmæssige hensyn.

Som bruger kan jeg dels kigge og zoome, men jeg kan også logge ind med min Google-konto. Her kan jeg samle min egen collection af billeder. Når den er færdig, kan jeg gemme den, eller sende den til en ven – fx via Facebook, Twitter og Buzz. Det ville være sejt, hvis jeg også kunne embedde den på min blog, på samme måde som jeg kan med den udendørs StreetView.

Nu behøver Google måske ikke at bekymre sig lige så meget om seo som alle andre. Men det er alligevel interessant at bemærke, at et kig på kildekoden faktisk giver en hel del information. Fornuftig sidetitel og masser af indholdstekst som ligger i html. Synlighed for denne type af vigtige informationer er ellers ofte en udfordring, og tit er meget flotte og lækre sites helt “tomme”, hvis man betragter kildekoden.

Tak til @kattyhw, som så det først ;-) 

Links:
googleartproject
googleartproject på YouTube

Google Art Project “Street vies” technology added to museums (The Washington Post)

Min meget originale collection på 4 kvindebilleder…