Er NARA første statslige arkiv på Foursquare?


Forleden annoncerede det amerikanske rigsarkiv, NARA (National Archives and Records Administration) at institutionen nu har fået en brandchannel på Foursquare.

Via siden kan man følge institutionen og dens tips om historiske steder, som kunne være et besøg værd. NARA har pt. ca. 800 followers

Et andet eksempel på en kulturarvs-brandchannel er Brooklyn Museum, hvis koncept for side er, at dens followers kan opleve Brooklyn ud fra tips, som museumspersonalet giver.

Det er selvfølgelig oplagt, at en institution kan tippe om aktiviteter, udstillinger m.m. som foregår på institutionens eget venue. Men i stedet for kun at være reklamekanal, kan man – som NARA – også bruge tilstedeværelsen til at åbne for byens og landskabets historier med udgangspunkt i den viden, som institutionen besidder. National Archives´indgangsvinkel er netop denne vinkel, udtrykt i opfordringen “We invite you to go out and start discovering your nation’s history on foursquare!” som afslutter beskrivelsen af institutionens beskrivelse på siden.

Jeg har forgæves ledt efter andre statslige arkiver med brandchannel, men ikke fundet andre eksempler. Er der andre?

Links:
National Archives på Foursquare
Presidential Libraries på Foursquare
National Archives liste over sociale tilstedeværelser

Brandprofiles on Foursquare (blogindlæg, juli 2010)