Har englænderne Europas mest “sociale” kongehus?


Der er rig mulighed for at følge med det kongelige bryllup i England via sociale medier. I modsætning til de danske “kollegaers” barnedåb er englændernes store begivenhed at finde både YouTube, flickr, Twitter og Facebook – og de “klassiske” websites er gjort lette at dele via AddThis.

Det engelske kongehus anvender primært de sociale platforme som afsenderkanaler. Fx kan man ikke kommentere på den kongelige YouTube kanals videoer og det ser ud som om alle flickr-fotos er “all rights reserved”. Men det er formodentlig heller ikke let at være et “socialt monarki”. Men de gør forsøget og der er masser af materiale, som royalt interesserede kan muntre sig med. På flickr kan man fx finde barndomsbilleder af Prins Williams kommende kone og forskellige af de seværdigheder, som bryllupsruten omfatter.

De forskellige tilstedeværelsers komponenter mashes ind på den klassiske info-website, som det britiske kongehus naturligvis også tilbyder. På den officielle bryllupssite “The Royal Wedding“, som har et “bloglignende” 2-kolonners layout, hentes billeder ind fra flickr i form af slideshows, og videoerne er embeddet fra YouTube, hvor det engelske kongehus har haft en kanal siden 2007.

Den officielle site, som i øvrigt er bygget med Google Apps, er lettest at finde, hvis man først har været inde omkring kongehusets website. Hvis man googler fx “royal wedding” eller “royal wedding william kate” dominerer nyhedssider og sites, som tilbyder forskelligt merchandise i søgeresultaterne.  Søgningen “royal wedding” er – ikke overraskende – meget populær for tiden, og  har oplevet en kraftig vækst siden vinteren 2010, hvor parret blev forlovet.

Har englænderne et af de mest sociale kongehuse i Europa? Selvom Kongehuset i Norge tilbyder børnesider plus små film – og Sveriges Kungahus har rss og “del på facebook”, har jeg ikke umiddelbart kunnet finde nogen, som gør briterne rangen stridig.

Sociale bryllupslinks
The Royal Wedding (officiel side)
The Royal Channel (det engelske kongehus på YouTube)
The British Monarchy på flickr
@ClarenceHouse (Bryllupsnyt fra Prinsen af Wales´ residens)
The Britisk Monarchy på Facebook

The official website of The British Monarchy

Royal Wedding William & Kate

En kommentar

  1. Bare en lille kommentar – ‘engelsk’ og ‘britisk’ er ikke udskiftelige! Kig bare på din linksliste.

Der er lukket for kommentarer.