Bibliotek lancerer online/onsite game: Find the Future


Den 20-21 maj får 500 mennesker chancen for at tilbringe natten – fra 8 aften til 6 morgen i selskab med kilometervis af af bøger i magasinerne på New York Public Library. Når solen står op, vil nogle af dem kunne kalde sig forfattere.

Der er tale om et spil, hvor deltagerne deles op i hold, og sendes ud på 100 missioner i bibliotekets dyb. QR-koder skal scannes, objekter findes og der skal reflekteres – hvilken betydning har de for fremtiden? Afslutningen på alle missioner indeholder en opgave, der handler om at skabe en fortælling om fremtiden: kreativt, med ord, billeder – eller på anden måde.

Når morgenen nærmer sig, indleveres bidragene – og bliver måske udtaget til at ende som en del af en kollektivt skrevet bog. En bog, der naturligvis for altid vil stå på bibliotekets hylder.

Et rigtigt spændende koncept og en fantastisk idé – trist, at man ikke bor i New York og kunne deltage. Spillet kan også gennemføres online, selvom det naturligvis (nok) ikke er det samme, som at tilbringe en nat i magasinet. Men måske får et dansk bibliotek – eller arkiv? –  lyst at gøre amerikanerne forsøget efter.

Links:
Find the Future – website for spillet
New York Public Library – mainsite