Chromebook: en pc uden indhold – men masser af apps


Et nyt pc-koncept. I stedet for at  have en stor harddisk med masser af plads til installation af programmer, tager Chromebook konsekvensen af de seneste års udvikling, hvor mangt og meget alligevel foregår via en browser. Med en “browser fuld af apps” kan brugeren tilgå en mængde forskellige muligheder for at arbejde online. En del af konceptet er, at produktet er billigt og at et 3G abonnement er med i prisen. For at bruge Chromebook´en skal man jo være på nettet, fordi alt dens “indhold” ligger online. I nogle situationer kan det selvfølgelig kan være en ulempe. På den anden side: Éns harddisk vil aldrig kunne crashe, og man vil – overalt – kunne tilgå sine ting med login.

På Chromebooks “market” findes allerede en række apps med læringsindhold. Der er (naturligvis) Google Books, men også fx forskellige former for online-kurser – især sprogkurser – og Google Art project, der pt. har ca. 15.000 brugere. De forskellige apps kan også installeres som extensions i en almindelig Chrome browser på en normal pc. Jeg har fx selv afprøvet “Ancient History Encyclopedia”og Layers. Chrome er som bekendt meget hurtig, og det tager kun få øjeblikke at hente og tilføje de forskellige produkter.

Og hvad så, hvis man er et arkiv eller museum?  Skulle man så overveje at lave apps til brug for fx undervisningsinstitutioner eller særligt kulturarvsinteresserede? Vil det give mening at tænke kulturarven som en ekstension eller et program, gerne et socialt ét af slagsen, som fx flere med samme interesser kunne netværke omkring?

Links
Google lancerer Chromebook (version 2)
chromebook.dk
(dansk blog om chromebook)
Chromebook
på google.com
Chromebook
på googleblog
Chromebook
webstore (apps)