Bliver kulturarven lidt sippet på amerikanske delingstjenester?


Ovre på Arkivformidlingsbloggen har en god kollega, Mette Andersson, taget et interessant emne op. Det handler om den “censur” og selvcensur, som kulturarvsinstitutionerne er nødt til at håndtere for at anvende nogle af de allermest anvendte, sociale tjenester.

På fx Flickr er der fx restriktioner i forhold til “frontal nudity”, andre af mainstreamtjenesterne har andre, lignende regler (jvfr. fx kusse-sagen på Facebook, som Mette også nævner).

Diskussionen på Arkivformidlingsbloggen er temmelig relevant, fordi reglerne kan gøre det vanskeligt at formidle bestemte former for kulturhistorie på de brede platforme. Det kunne fx være svært at vise det første nøgenløb på Roskilde, 1930´ernes “freikörperkultur” eller fotos af såvel top- som bundløse kvinder på den første Femø-lejr.

Links:
Bornert censur på sociale medier? (Mette Anderssons indlæg på Arkivformidlingsbloggen)

En kommentar

Der er lukket for kommentarer.