Visualiseringer af check-in på Forursquare


Foursquares vimeo kan man finde denne visualisering af checkins over hele verden (se den i fuldskærm, det gør oplevelsen bedre).

Visualiseringer som denne er fantastiske. Dels fordi de ganske enkelt er flotte og levende at se på. Og dels fordi de gør indhold, som ellers kun ofte ses i tal og kolonner “oplevbart”. Det er heller ikke dårligt, at de ofte viser hele verden, med de forskelle og nuancer som bl.a. kommer af, at tidszonerne skyller hen over skærmen.

Hver gang jeg ser en sådan visualisering kommer tanken om, at den kunne vise noget med relation til aktiv brug af kulturarv. Brugere, der sidder verden over og indekserer eller taster kilder ind. Folk, der browser kulturarvens websites – alle de MB der downloades. Eller brugere, der går ind ad de fysiske døre på arkiver, biblioteker og museer. Antal hyldemeter eller TB modtaget på arkivinstitutioner verden over.

Findes den visualisering allerede?

2 Kommentarer

Der er lukket for kommentarer.