København 1761 – Geddes kort visualiseret


Animationer er som regel ret uovertrufne, når det handler om at visualisere fortidens landskaber og bymiljøer. Det gælder også animationen her, som gengiver København i 1761 og den lille byrundtur via stoppesteder på det eleverede kort fra samme årstal.

Anledningen er, at overkonduktøren Christian Gedde´s såkaldte “eleverede” kort fylder 250 år. Når kortet kaldes “eleveret” skyldes det, at en del af husene er tegnet i en form for “skråt fugleperspektiv”, som giver indtryk af facader og gavle.

Videoerne findes på YouTube-kanalen kbh1671, og begge giver inspiration til andre måder at bruge kortet og dets indhold på. Fx ville det være fantastisk at se noget af indholdet i Layar og endnu bedre at kunne gå rundt i de københavnske gader med sin avatar. Jeg har endnu tilgode at se en realistisk gengivelse af et historisk, dansk miljø i en virtuel verden,. Og det ville være perfekt til et holodeck ;-)