Augmented reality – gør det selv


Der er maser af muligheder i augmented reality, og med AugmenteDev er det nemt at lave sine egne augments.

Sitens tilbud er enkelt: opret konto, og hent appén til android eller iPhone. Med app´en kan man pt. vælge at fremstille to forskellige typer af augments: flade “posters” eller 3 dimensionelle “cubes”. I begge tilfælde vælger brugeren selv den størrelse, som  augmentet skal have. De flade posters er naturligvis de enkleste. Inden processen startes, bør to ting ligge klar: et foto, der skal bruges som motiv på objektet og en “marker” printet fra AugmenteDev-websiten. Markeren er en forudsætning for at kalde det færdige objekt frem.

Derefter åbnes app´en, der vælges at skabe en “custom poster”, billede fra telefonens galler hentes, og med klik på “augment” færdiggøres objektet. Når det skal vises. holdes telefonen hen over markeren…. og efter et øjeblik burde den augmenterede poster var synling, dér hvor den er placeret. Augmentet af Grundloven øverst på siden er udført på denne måde.

Cubes er en smule vanskeligere, fordi de kræver tekstur på 5 sider. Hver sides “tykkelse” kan defineres, sådan at resultet fx kan blive et “opretstående” billede, som i nedenstående eksempel, hvor Solvognen er brugt som objekt:Den seneste feature er muligheden for at skabe en QR-kode til sine objekter. Når en kode scannes med Augment-app´ens indbyggede scanner, loades den ønskede model,  og vises, når telefonen holdes over markeren. Det kan fx afprøves med de de to augments i denne post:

Pt. måske lidt bøvlet med to koder og firkantede genstande, men perspektivet er ikke svært at se. Og der arbejdes bl.a. på mulighed for upload af 3D-genstande i andet end firkantede formater – det skulle være på vej i næste release af programmet, og gøre det muligt at uploade  augments fra fx blender, som jeg ikke har prøvet rigtigt endnu.

Men det er mange muligheder i “gør-det-selv”augment: modeller af rekonstruerede museumsgenstande, easter-eggs og et næsten uendeligt potentiale for skattejagter.

Links:
AugmenteDev