Christian den Fjerde med virtuel LEGO i Google Chrome


Et nyt plugin til Google Chrome giver adgang til 8 trillioner LEGO-klodser. Helt gratis og aldeles digitalt.

Måske er byggeri det nye sort? Virtuelle verdener giver masser af muligheder for nærmest fotorealistiske kreationer. Med Google Sketchup kan man bygge en verden af rekonstruerede RL-bygninger – Minecraft behøver vist ikke nogen yderligere præsentation. LEGO-mocs er en hel – fantastisk – subkultur, fuld af kreative muligheder.

Med Google Chrome kan man nu LEGO-moc´e virtuelt. Det er ikke særligt svært, når man først lige har styr på at skifte farve og rotere klodser. For at bygge, skal man vælge en lokation i Australien til sit færdige produkt –  muligheden er skabt i et samarbejde mellem Google og LEGO i Australien. Så derfor er der nu et lille dansk, historisk fingeraftryk ude i det tasmanske hav ud for en lokalitet, som hedder North Curl Curl.

Det er en sjov og spændende mulighed, som Google her har skabt. For det første, fordi det rykker noget ved opfattelsen af hvad man kan med en browser. “Byggeoplevelsen” svarer på mange måder til de tidlige byggemuligheder i Second Life og OpenSim: enkle klodser og former, uden avancerede teksturer, scuplt, mesh og andre nymodens sager.  Det er måske nok dogme-byggeri, men alt foregår i browseren, ikke noget med særlige programmer o.lign. som man skal hente og installere. For det andet, fordi det understøtter  “voksen-LEGO”, som er en sjov og kreativ subkultur.

Det ville være fedt, hvis man kunne placere sine figurer andre steder end i Australien og gerne i forskellige “sfærer”. Man ser mange LEGO-mocs med historiske temaer: WWII, Titanic´s forlis m.m. – og tanken om at bygge verdenshistoriske bygninger og begivenheder med de virtuelle klodser er snublende nær. Og hvorfor ikke kollaborativt – det vil jo nok tage sin tid at konstruere fx Colosseum, Parthenon………. eller bare Roskilde Domkirke i LEGO. Man kunne bygge alle verdens UNESCO-sites, historiske bygninger, vigtige slag, vikingernes verden… etablere byggeguilds og lave konkurrencer. Kun fantasien – og pt. pladsen i Australien – sætter grænser.

Jeg ville gerne have placeret min LEGO-Christian den Fjerde i Rosenborg have :-)

Links:
Byg selv: Build With Chrome
Google just bought 8 trillion LEGO blocks to Chrome (The next Web)
Build with LEGO-bricks in Google Chrome (video)
T-rex bygget i virtuel LEGO (video)

Christian den Fjerde i det tasmanske hav (farvesætningen er ikke helt forståelig)