Plinius den Ældre live-twittede Pompejis sidste timer


Tweetenactment er set før og dét er Google Street View også. Men vist ikke i en kombination med historisk tema.

For 1933 år siden, den 24. august i år 79, gik Vesuv i udbrud og begravede Pompeji under et tykt lag sten og aske.  Historikeren Plinius den Ældre som havde kommandoen over flåden i Misenum oplevede, hvad der skete på den uheldssvangre dag, og et er dén beretning, som lå til grund for det aktuelle tweetenactment.

Time for time twittede kontoen @Elder_Pliny dagens begivenheder, med reference til et mashup af Street View og twitterstrømmen.

Aktiviteten var skabt af Denver Museum of Nature and Science, i forbindelse med åbning af en udstilling om Pompeji. Selvom man ikke har tænkt sig at rejse til Denver for at se udstillingen, har museet på denne måde skabt en formidling som ca. 5.000 andre fik glæde af. Plinius twittede ca. 35 gange, og lur mig, om der ikke var tale om automatiserede indlæg, lagt til rette på forhånd. Men ødelægger det oplevelsen? Ikke for mig.

Udstillingen, der løber indtil januar 2013 udmærker sig i øvrigt ved at  kombinere en traditionel montreudstilling med reenactere i historiske dragter.

Links:
A Day in Pompeji
@Elder_Pliny på Twitter
Denver Museum of Nature and Science – reenactment i Pompeji-udstilling