Grupper og Nobelpris på Google Plus


google-plus-grupper

Så kom muligheden for at oprette grupper på G+, ligesom på Facebook, Linkedin og andre netværk. Foreløbig ser der ikke ud til at være så meget aktivitet på kulturarvsområdet.

Endelig er det muligt at oprette grupper – eller “fora” som det kaldes på Google Plus. Systemet er det samme som for andre netværk. En gruppe kan oprettes med indstillinger som hhv offentlig eller privat, og når den er oprettet inviteres de venner eller cirkler, som er relevante for emnet.

Gruppen er knyttet til ens personlige profil og de muligheder, som den giver, dvs
Søgninger på “arkiv”, “museum” og lignende ord giver endnu ikke de store resultater blandt de nye G+-grupper.  Faktisk er der ikke meget at finde på skandinaviske sprog.

Men der er interessante muligheder for udvikling på G+, når man tager perspektiverne for livestream med i betragtning. Som enkeltperson kan jeg jo allerede hangout´e med indtil ni personer. Jeg kan skærmdele, og jeg kan livestreame dét jeg foretager mig til min kanal på YouTube.  Disse muligheder rulles forhåbentlig også snart ud til sider (hang-out-on-air), og det vil være nærliggende at krydse fingre for, at disse faciliteter også på sigt vil kunne bruges til at understøtte gruppeaktivitet.

Et andet gæt er, at de muligheder som G+, hangouts og YouTube tilsammen tilbyder, måske vil kunne løfte brugen af video ud over den måde, som det anvendes på via Facebook. Her poster man typisk en video – på G+ har video også muligheder for udfolde et større potentiale som visuel realtidsmedie. Et godt fingerpeg er det aktuelle samarbejde om brug af G+ i forbindelse med årets Nobel-prisuddeling.

Links
Værd at holde øje med?
GLAM-wiki
Google+-portalen

Søgninger:
Grupper om emnet “Archives”

Grupper om emner “Museums”