Instagram for blinde


blindfilmcritic

Hvis man tror, at blinde ikke kan bruge fototjenester, så kan man godt tro om igen.

Billedkommunikation er ikke begrænset til dem, der kan se. Videoen fra Tommy Edisons YouTube-kanal taler for sig selv. Gennem talegenkendelse og særlig indstilling på mobilen kan en blind sagtens anvende Instagram:

Kombinationen af foto og tale-til-tekst kunne godt tænkes ind i helt almindelige formidlingsinitiativer. Fx aktiviteter med museumsgæster, der er mindre skrappe til at læse og skrive. Så snart dansk tale-til-tekst kan give forståelige resultater, kunne det være fantastisk at prøve.

Kombinationen af billeder og talegenkendelse kan måske give sjove udfordringer og kulturarvsdialog på helt nye måder og blandt helt nye mennesker. Og hvorfor egentlig ikke også blinde? Tanken om at dufte eller “fornemme” sig til interessante objekter – fx i museumshaven eller på et meget sanseligt frilandsmuseum som fx Den Gamle By eller Sagnlandet – er vel ikke helt utænkelig? …også selvom man måske nok være lidt mere end almindeligt sej, ligesom Tommy Edison, for at få ideen at kaste sig ud i det.