Chrome Maze gør Nationalmuseets website til et spil


natmus-maze

Meget passende her op til påske, hvor der er tid til at lege, lancerede Google et nyt Chrome-eksperiment: Maze. Maze er en gamificeret tilgang til en hvilken som helst website, man måtte ønske. Maze laver ganske enkelt websiten om til en spilleflade, som minder om Teeter, som (vist?) var fast inventar på alle de første smartphones.

Maze spilles med en kombination af stationær/laptop + mobil/tablet. PC´en funger som skærm og den håndholdte som “joystick”. Det er meget enkelt: PC og håndholdt forbindes via fx QR-scan og derefter vælges den website, man vil spille på. Maze laver siten om til en forhindringsbane, hvor en lille kugle triller og hopper lystigt afsted, alt efter, hvordan man betjener den håndholdte. Maze kræver, at man har den seneste version af Chrome på sin pc, og den kan hentes gratis her. Og hvis man er en haj, kan man køre den hjem som i denne japanske video:


Spil som Maze er hygge-tidsfordriv-overspringshandling – og hvorfor ikke med et lillebitte ekstra drys kulturarv? Kulturarvsinstitutioner – og andre websiteejere – kunne fx give lidt ekstra ved at lave forskellige “spilleplader”, hvis ideen om “gamificerede websites” er noget, der slår an. Når en bruger søger efter den site, der skal leges med, kan hun faktisk godt søge specifikke sider frem. M.a.o. kunne der lanceres forskellige sider, med fx forskellige billeder, opdeling m.m. ved forskellige lejligheder – og hvorfor ikke ud fra brugerforslag/brugerafstemninger i institutionens digitale community?

Måske er eksperimentet også begyndelsen til helt nye måder at bruge sin klassiske website på!?

Links:
Gamification (definition på Wikipedia)
World Wide Maze
Google Chrome download