Genealogi-app hjælper islændinge til at undgå dates med den ukendte fætter


islands-app

“Bump the app before you bump in bed,” er – ifølge World Crunch – motto for firmaet bag en ny app, baseret på genealogiske data.

På Island er næsten alle i slægt med hinanden. Interessen for genealogi er ikke ubetydelig, men selv en islænding kan næppe holde styr på hele slægten i hovedet. Og hvad så, hvis man helst vil undgå at date sin fætter?

Den nye IslendingaApp holder styr på slægten. Med data fra Islendingabok kan app´en meget hurtigt finde ud af om to personer er beslægtet. Islendingabok er et genealogisk/genetisk projekt, som lister alle islændinges slægtskabsrelationer ca 1200 år tilbage i tiden.

Systemet er, at en bruger identificerer sig i app´en, hvorpå anetræet dukker frem. Inden daten udvikler sig, kan det mulige kærestepar connecte ved hjælp af bump-teknologi. Og så afslører IslendingaApp, hvor tæt slægtsskabet er.

Links
The Iceland Family Tree
Islendingabok – website
Want to avoid dating your cousin? – Iceland has an app for that!

Tak til min artsfælle – Christian van der Ven – som gjorde mig opmærksom på app´en via sin blog http://www.digitalearchivaris.nl/