Museums-heatmap over Paris på Yelp


musheat

 

På Yelps nye kort over Paris kan man heatmappe sig vej til “museumsmættede” områder og anmeldelser.

Yelp er er et lokations- og anbefalingsnetværk, som nok ikke har helt så meget udbredelse i Danmark som fx Foursquare. Men i USA er det temmelig populært og har omkring 100 millioner brugere…. om måneden. Tjenesten minder om så mange andre: brugerne har en profil, de tjekker ind og anmelder – og der er badges man kan gøre sig fortjent til ved hyppig brug.

Yelp var – så vidt jeg véd – først med den første AR-“søgning” (monocle), og nu har tjenesten lanceret en visualisering af søgeresultater via heatmap. Denne feature virker indtil videre i et begrænset antal byer, hvoraf kun er europæiske: Paris og London. Søgningerne, som man kan foretage, sker via prædefinerede ord og er forskellige fra by til by. I London kan man fx søge efter begreber som hipster, hangover, bacon og cheap. På heat-mappet vil det afsløres, hvor i byen disse ord er anvendt hyppigst i anmeldelser.

På det parisiske kort kan man så vælge søgeordet “musée”, og dermed få en visualisering af de områder, hvor ordet hyppigst findes i anmeldelser. Måske ikke overraskende er der “museums-heat” i bl.a. området ved Louvre.

Hvor brugbart er det så? Siger det noget om fx en café, at ordet “musée” er nævnt i den? Måske ikke – der kunne jo fx stå, at madvarerne var så gamle, at de snarere hørte hjemme på et museum. Og er det en brugbar anbefaling af en café, at stedet ligger i nærheden af et museum? Måske ikke… men der skal næppe meget finjustering – og måske lidt filtrering ifht. fx rating? – til, før denne form for søgning og visning af søgeresultater kan være rigtig god.  Svaret på spørgsmålet: hvor kan jeg få en god kop kaffe og se en kunstudstilling vil kunne aflæses i ét skærmbillede, i stedet for at kræve, at man selv skal sammensætte et resultat via flere forskellige søgninger.

Visualisering er dét, som mange af os gerne vil have. I stedet for at læse et svar på en søgning er det meget nemmere at se det på et kort. Også når det handler om museer (arkiver kan man desværre ikke søge på Yelp!)