#donutselfie med kulturarv og museum


Donutselfies er en ny og sjov måde at lave videoselfies på. Selfietypen kan sagtens bruges til lidt formidling og den er nem at lave. Man skal bare bruge sit almindelige kamera i telefonen – ikke noget med særlige apps.

En donutselfie er en video-optageteknik, som skaber en panoramavisning med “optageren” i centrum. Optagelsen laves sådan: Du lader det “bagvendte” kamera vende ind imod dig selv – og dernæst fører du din telefonen i en bue fra den ene side af hovedet til den anden. Når flere sekvenser klippes sammen ser det ud som om kameraet går igennem hovedet – og møder nye oplevelser. Teknikken giver en skæg effekt.

Hvordan kunne man bruge det som kulturarvsinstitution? Man kunne gøre, som jeg har forsøgt her med 3 klip, tage en tur ind på museet og “gå” gennem forskellige udstillingsrum. Men man kunne også lave noget sjovere og fx visualisere:

  • alle ens yndlingsrum fra et interiørmuseum eller slot (fx Rosenborg)
  • en tidsrejse på flere museer – fra jernalder i Lejre til Nationalmuseets klunkehjem
  • en “social rejse” – fra fattighus til herregård på Frilandsmuseet
  • en shoppetur “anno gamle dage” i Den Gamle By
  • en tur med “Danmarkshistorien i hatte” (eller frisurer..eller make-up)

Det er selvfølgelig kun fantasien, der sætter grænser – og det kunne være sjovt at se nogle flotte, historiske donutselfies i den nærmeste fremtid.

PS: Pas på ørerne! Som det ses på mit forsøg, er det lidt for let at ramme ind i øret istedet for at holde kameraet over øret.

Links:
Interesting New Donut-selfie Makes Really Cool Travel-lapse (Petapixel)
Ex-Microsoft employee creates the Donut-selfie (CTV-News)
Donutselfie.com (website)