Museer på Snapchat – startliste til inspiration


image

I de seneste uger er jeg blevet add’et af flere artsfæller, der er kommet på Snapchat. Det er fornuftigt at tjekke stedet ud, eftersom Snapchat nu er større end både Instagram og Twitter hos de yngre.

Snapchat kan godt være vanskeligt at komme i gang med. Der er fx ikke, som på Twitter og Instagram, “åbne samtaler” man kan kigge lidt med på via hashtags. Og det er heller ikke sådan, at alle venner og kollegaer myldrer frem som på fx Linkedin eller Facebook.

Hvem skal man følge, og hvem skal man snappe til? Hvad skal man sige?

Hvis man ikke har lyst til at snappe til enkeltpersoner, kan man i stedet bruge stories. Stories kan gøres synlige for alle venner, eller blot nogle udvalgte – og man behøver ikke at “finde på” individuelle beskeder for at teste platformen. Snapchat har mange kreative  muligheder. Man kan skrive og tegne ovenpå fotos og videoer eller lege med retning og farver på sine tekster.

Der er efterhånden flere kunstmuseer, som snapper. De tør netop være kreative med deres samlinger, skrive sjove tekster, “male ovenpå” malerierne og i det hele taget slå en uformel tone an.

Der er stadig kun ét dansk museum, som snapper, nemlig Skagens Museum, og dem vil jeg naturligvis anbefale. Det er ikke alle, der snapper lige ofte, og et par af museerne på listen har jeg ikke set noget fra i et stykke tid.

Det er desværre ikke lykkedes mig at finde arkiver og historiske museer på Snapchat, så forslag modtages meget gerne.

Forslag til museer, man kan følge på Snapchat:
skagensmuseum
honolulumuseum
georgiamuseum
hornimanmuseum
lacma_museum
smithsonianchan

2 Kommentarer

  1. Jeg kan – på Skagens Museums vegne – måske lige tilføje, at selv om vi ikke poster noget offentligt så tit, har vi i år haft rimeligt held med at kapre unge besøgende (3-5 pr. besøgende skoleklasse synes at være normen). Men at det meste af det de så snapper til os går mest på “tak for besøget – det var fedt” og ikke så meget snaps direkte fra stedet :)

    1. 1000 tak for den uddybende kommentar! Det er godt med input fra jer, der rent faktisk er i gang :-) Jeg synes i øvrigt også, at det er tankevækkende, at det især er kunstmuseerne, der er har profiler – hvor vi åbenbart er lidt langsommere på de historiske museer. Og det kunne være spændende hvis/når nogen afprøver Live-events!

Der er lukket for kommentarer.