Lav hemmelig graffiti på byens vægge


wallame
Mine to graffiti-vægge. Begge i kvarteret omkring Slotsholmen….

Som optakt til sommerferien har jeg været ude og lave graffiti. Ikke dén slags, hvor man i ly af mørke og hættetrøje maler med spraycans på vægge og mure. Det er rent digitalt – og det kunne jo også indeholde kulturarv.

Den digitale grafitti laves med en gør-dets- AR-app, der hedder WallaMe. Når app´en er hentet finder man en væg man vil male på, og stiller sig sådan, at der ikke er andet en luft mellem én selv og væggen. Derefter tages et billede – og nu har man dén væg der skal males på. App´en har forskellige indbyggede skrifttyper, farver etc. samt et stort bibliotek af stickers  – men man kan også selv uploade fotos til brug for graffiti-maleriet.

Når motivet er færdigt skal det blot gemmes, og så kan andre WallaMe-brugere se det. Det er muligt at se, hvor der er vægge – men det fulde udbytte får brugerne først, når de er på stedet. Brugere kan naturligvis også følge hinanden, like hinandens vægge etc.

 Som kulturinstitution kunne man fx.:

  • Vise billeder af folk, der har boet i byens gamle huse
  • Vælge en gennemgående figur til at “fortælle byhistorie”
  • Lave meme-agtige vægge på steder, hvor historiske begivenheder fandt sted
  • Brodere byen til med gamle (saftige) ordsprog på sjove steder
  • Lave konkurrencer om de sjoveste byhistoriske vægge
  • Mashe fortid og nutid – skabe looking-into-the-past billeder, men IRL!

…og så videre. Der er ikke voldsomt mange WallaMe-brugere i København, så antallet af vægge er temmeligt overskueligt. Spørgsmålet er naturligvis også, hvilken udbredelse netop denne app får, men ideen om at lave hemmelige grafittier er både sjov og spændende.

Når vi får nye og spændende muligheder med MR, er det præcis den slags skjulte budskaber og historier, der kan være sjovt at gå på jagt efter. Og til den tid selvfølgelig gerne i 3D.

Links:
WallaMe (brand-site)
Demo af WallaMe (YouTube video)
WallaMe (Android)
WallaMe (iOS)