Otur – en dansk tool-app til kulturhistorie


otur

Der er ikke noget nyt i at lave en app, men HistorieLabs Otur er ikke som de andre. Her kan brugerne nemlig selv skabe indhold og lave deres egne ture rundt i by og på land.
Et yderligere plus er, at app´en er gratis at benytte, man skal ikke tegne abonnement eller kombinere med andre konti. Det er nemt at komme i gang, så alle kan være med.

App´en har en lang række muligheder for, at brugeren kan customisere sin tur, og der burde være et stort potentiale, også uden for undervisningssektoren.

Når man har oprettet sig, og logget ind, kan man søge, for at se om der er “ruter i nærheden” inden for det emneområde, der interesserer. Det kan naturligvis være historie, men også fx dansk, geografi, natur, kristendom, biologi etc.  Er der ikke nogen spændende ture at kaste sig over, så kan man selv lave én og gøre den offentlig, så andre kan finde og bruge den. Der er hjælp til beskrivelse, men også en række forskellige opgavetyper, man kan placere på sin rute. Skal brugeren fx svare ja/nej til et spørgmål, have et multiplechoice-spørgsmål eller skal der bare være et info-punkt. Man skal også vælge, hvorvidt alle posterne skal gennemføres i en bestemt rækkefølge, eller om brugeren kan tage det i den orden, som han eller hun ønsker.

otur-screenshots

Der er gode muligheder for at gøre sin tur indbydende med billeder og tekstmængden søges begrænset til et minimun.

På mange måder er Otur en dansk version af den (desværre) forlængst hedengangne SCVNGR, som havde mange af netop de features, som HistorieLab-appen tilbyder. Og det er vist den første, danske tool-app til kulturarv, hvor enhver gratis kan oprette sig og lave sjove, spændende ruter for både elever og andre nysgerrige.

(Det skal tilføjes, at der var lidt knas med at få appén til at gemme hver gang, da jeg prøvede den. Men mon ikke det bliver ordnet :-) )

Links:
Otur på App-store
Otur på Google Play
HistorieLab