AR-videoer med Just A Line


ar-sten

Augmented Reality er en spændende teknologi, og der er gode grunde til selv at prøve. Det er sjovt, man kan dele – og man kan selvfølgelig også prøve med kulturarv. Just A Line er en gratis app, der fås både til Android og iOS.

Med Just A Line kan man skabe enkle tegninger, beskedder, der placeres i den virkelige verden, set gennem mobilen. Appen er relativt enkel at bruge, det er nemt at tegne, selvom nemheden naturligvis til dels hænger sammen med, hvor store pølsefingre, man er i besiddelse af. Selv ville jeg nok gerne have haft en stylo, eller måske bruge den på tablet i stedet for mobil. Man tegner ved at holde en finger fast på skærmen, og bevæge mobilen.

Når appen er åbnet, er det sådan set blot at tegne, og samtidig bevæge mobilen, så tegningerne placeres forskellige steder.  Resultatet kan optages som en lille video og deles i mp4-format på forskellige sociale netværk. Jeg har selv lavet en lille “rune-AR” som ligger i bunden af denne post, og håber, at der ikke er for mange runologer, der kigger med.

MEN: man kan også bruge appen socialt. Ved at parre to telefoner kan man “samtegne” med en ven. Fx spille kryds-og-bolle, som det foreslås på appens website. En særlig feature ved Just A Line er, at man godt kan kollaborere med venner, der benytter et andet styresystem end ens eget.

En app som Just A Line kan kunder/gæster bruge til at lave lidt sjov på museet, skabe delbare produkter, fuldstændigt som fx Instagram og mange andre apps. Konkurrencer og challenges ligger lige for. Men muligheden for at lave små film kunne også bruges af muserne selv og deles på deres netværk – altså indtil vi får Weird Type udbredt til begge styresystemer.

Links:
Just A Line (appens website m. adgang til at hente på Play og App Store)
Google’s Just a Line AR app draws Android and iOS users together (artikel på Digital Trends)
Just a Line: The first cross-platform collaborative AR app (Google blog)